DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 10.10.2023 11:00:43 

Výmarský ohař krátkosrstý - Artemis z Oltyňského mlýna

2012

Vánoce 2012

Vánoce a konec roku jsme trávily na chatě ve Frymburku. Na původně plánované lyže to moc nebylo, ale navnadily jsme se alespoň na jarní výletování, protože počsí bylo přímo bájové... Takže spokojenost.. :)

odkaz na fotky z Vítkova hrádku:          

odkaz na fotky z Cikánské stezky:                  

 


st 13. 12. 2012

Panička měla týden dovolenou a tak jsme se vypravily na výlet na Lipno. Všude bylo krásně nasněženo, prostě dokonalá zimní idilka... Jen ta Alpská vyhlídka bez vyhlídky nás dost zklamala... Nutno říci, že panička původně plánovala výlet delší, ale byla mi už ke konci taková zima a mrzly mi nožičky, že se nade mnou slitovala a zavolaly jsme si taťku, aby nás přiblížil pěkně do tepla na chatu... :) Ono fakt děsně mrzlo... :)

odkaz na fotky zde:                

 


so 27. 10. 2012

Hned další víkend po našem skvělém putování jsme si vše chtěly zopakovat v okolí Kašperka. I přesto, že jsme si zablily spacáky a do poslední chvíle plánovaly další puťák, sněhová vánice nás nakonec udolala a po dobré večeři v hodůdce jsme se vypravily zase pěkně zpátky domů do tepla. Vzhledem k intenzitě sněžení bysme se totiž ráno asi jen opravdu těžko vyhrabávaly ze spacáků... První sníh nás letos opravdu trochu překvapil...

   odkaz na fotky zde:                        

 


víkend 20. - 21. 10. 2012

Rozhodly jsme se užít si posledních slibovaných pár dnů tepla a sluníčka a vyrazily jsme po dlooouhé době zase na vandr. Výlet se opravdu podařil.  Zamířily jsme si to do Prachatic a pak dále na jihozápad přes kopečky, pastviny, skalnaté údolí, oboru a závěrem i přes Boubín na konečnou ve Filipově Huti. Počasí se více než vydařilo. Panička "bědovala", že si místo zimního svetru měla přibalit spíš opalovací krém a chodila si koncem října pěkně v tričku a toužila po kraťasech...

Jelikož nás stihla asi před 2 měsíci "tragická" událost v podobě rozbitého displeje foťáku a další focení s ním je již jen přibližné míření krabičky na požadovaný objekt s nevalným pokusem o zaostření, fotily jsme některé fotky radši i na telefon. O to milejší bylo pak doma překvapení, jak se někeré fotky krásně povedly.. :)

odkaz na fotky zde:                          


ne 7. 10. 2012

Dnes jsme se aktivně zůčastnily ukázky výcviku psů (vlastně to panička celé organivzovala) na posledních letošních koňských závodech - Hubertově jízdě v Plané u Českých Budějovic. Kromě nás se ukázky zúčastnili 3 psovodi městské policie, naši kamarádi ze cvičáku. Akce to byla skvělá a moc nás to bavilo. Jen bohužel říct, že nám počasí moc nepřálo, by bylo slabé slovo.. Lilo, ne jako z konve, ale jako z požárního hydranzu a navíc se pak přidal i řádný větřík. Také byly nakonec celé závody chvíli po našem vystoupení předčasně ukončeny pro enormní nepřízeň počasí...:(

Nicméně zážitek to byl i tak skvělý. Na fotky z celé akce můžete konknout na tomto odkazu (naše vystoupení je až na konci) :

http://atypic.rajce.idnes.cz/HUBERT_STAJ_A_L_PLANA_7.10.2012/

                  

(fotky lze zvětšit kliknutím)


ne 7. 10. 2012

Od pořadatelů už jsou zveřejněny fotky z PZ ve Zborově, můžete mrknout..:)

odkaz na fotky pořadatelů zde:   http://zkouskyoharu.rajce.idnes.cz/PZ_KBO_Zborov_29.9.2012/

            

  (fotky lze zvětšit kliknutím)


so 29. 9. 2012           s Arty jsme složily klubové PZ (bretaňských ohařů) v I. ceně a obsadily 3. místo!!!

Dnes jsme se s Arty úspěšně zůčastnily podzimních zkoušek se zadáváním titulu CACT a res. CACT pořádaných klubem bretaňských ohařů ve Zborově, kousek od Č. Budějovic. Arty mi udělala opravdu velikou radost! Pracovala krásně, s elánem a naprosto spolehlivě vypracovala jak vlečky tak dohldávky (dle odčkávání). Dobře zvládla i mnou trochu obávané klidy před zvěří a společný hon. Na srstnatou jsme přímo nenarazily, čili klid nemohla prokázat a známka 3, jednoho bažanta trochu prohnala, čili také 3 z klidu před pernatou. Na dalšího bažanta již měla lepší vítr a předpisově jej vystavila a setrvala ve vystavení dokud jsem k ní nedošla - čili parádně vystavení za 4 (trochu si tím opravila i to předchozí prohnání bažanta). Bohužel vystavila na poměrně malou vzdálenost, takže postoupení nešlo posoudit a postoupení tedy za 3. Poslední 3 jsme dostaly ze společného honu. Hledala totiž více nalevo než na pravo (nalevo byl les a asi zřejmě i nějaká zvířátka, tak ji to tam táhlo). Jinak vše zvládala s přehledem za 4, vlečky a dohledávky řekla bych přímo předpisově! :)

Kámen úrazu pro nás byla nečekaně poslední disciplína - aprot kachny z hluboké vody. Poté co nedávno na honech předpisově! aportovala nepočítaně kachen, mě pokažená známka dostz mrzí. Hlavně, když jsem nám to pokazila zejména já špatným povelem. Arty už ve vodě kachnu nechytila zrovna nejlíp a na břehu ji pak pustila na zem kousíček přede mnou. Chvíli pak váhala a nakonec zvedla hlavu - tedy známka dolů a strážka 4 bodů... no a já vše dovršila dalším (vlasně už zbytečným!!) povelem k aportu. Arty okamžitě kachnu uchopila a předpisově předala, ale bylo to už naprosto zbytečné a jen jsem nám za další povel opět srazila známku doů a připravila nás o další 4 body... Výsledná známka z disciplíny tedy 2 a ztráta 8 bodů... No a právě těchto 8 bodů nás dělilo od 1. místa, 4 body pak od místa druhého.. Holt mě v té chvíli vůbec nenapadlo, že už stačilo kachnu jen sebrat ze země a disciplína by byla splněna se známkou 3.. No, chybama se člověk učí. Teď už si to budu pamatovat! :)

Pořadatelé pořizovali během zkoušek poměrně dost fotek. Jakmile budou k dispozici, dám sem odkaz. Zatím jsem vyfotila alespoň doma pár fotek mojí šikulky.. :)

                   

(fotky lze zvětšit kliknutím)


26. 9. 2012

Tak už máme termín na PZ - a to tuto sobotu 29. 9. ve Zborově u Č. Budějovic... Tak drže všechny palce!! smiley


19. 9. 2012

Tak se zase po dlouhé době ozýváme a alespoň zpětně se pokusíme doplnit některé 'novinky"...

Začala nám nová lovecká sezóna. Teď v září jsme byly už na 2 honech na kachny. Stejně jako minulý rok jezdíme do Řepče u Tábora, kde je v myslivecém sdružení i mamka Alaska s Terkou a v bucoucnu se jistě přídá i skoro-sestřička Cassie.. :))

           

      (fotku lze zvětšit kliknutím)


Prodloužený víkend v Itálii (5. - 8. 7. 2012)

Začátkem prázdnin jsme vyrazily, alespoň na prodloužený víkend, do Itálie k Raveně. Byly to sice 2 dny na cestě a dva dny u moře, ale i tak to stálo za to. Jeden večer se nám dokonce poštěstilo a udělaly se i celkem slušné vlnky. Ačkoli je to už docela dlouho, co jsme byly u moře, Arty se chovala jako pravý mořský vlk... Vodu už ani pít nezkoušela a nadšeně se vrhala do vln. Zabydleli jsme se v psím kempu, kde jsme si pronajali mobilní domek, takže jsme měli veškeré pohodlí (i vč. klimatizace :) ). Mezi kempem a mořem byla menší laguna, oddělená od moře jen uzoučkým pruhem písku, padlých kmenů a trávy - prostě přímo ideální prostor na focení... taky jsme se tam taky s taťkou, coby fotografem, řádně vařádily.. :)

Při zpáteční cestě jsme se ještě podívaly k alpskému jezeru lago di Grada.

odkaz na fotky zde:                    

                                              


23. 6. 2012        S Arty jsme obhájily 2. místo v Jarním závodě ZKO U rozvodny!

Koncem června jsme se zůčstnily Jarního závodu pořádaného na našem cvičkáku ZKO U rozvodny.  Soutěžilo se v poslušnosti dle Národního zkušebního řádu. V kategorii upravené ZZO jsme obsadily 2. místo ze 7 závodníků!! Asi ani nemusím psát, jakou mi to udělalo velikou radost.. :)

odkaz na fotky zde:                                  


2. výcvikový víkend KCHVO Lukov-Štěpánov (15. - 17. 6. 2012)

S Arty jsme se opět zůčastnily, již druhého, výcvikového víkendu Klubu chovatelů výmarských ohařů. Tentokrát jsme jely na sever až pod Milešovku. Už první výcvikový víkend byl naprosto úžasný a tak zůstává na podiv, že jej tento druhý víkend ještě předčil. Tak skvělé složení špičkových výcvikářů se opravdu jen tak nevidí. O to víc si vážím jejich úžasné ochoty a snahy nás něco naučit.

Arty celý víkend pracovala naprosto znamenitě. Vyzkoušely jsme si postupně všechny disciplíny, včetně přinášený opravdu statného zajíce (i mě pz něj po chvíli nošení bolela ruka) a malé lišky. Arty se zájmem nádherně a spolehlivě spolupracovala. Bylo vidět, že ji práce i náramně baví. Také ji všichni výcvikáři moc chválili, což od takových kapacit potěší trojnásob! :)

odkaz na fotky zde:                                   


Jak jsme si předletně výletovaly:

odkaz na fotky z Písecka:                                

odkaz na fotky z Táborska:                             


so 26. 5. 2012

Za měsíc se u nás na kynologickém cvičáku konají závody. S Arty jsme se přihlásily do dvou kategorií - na základní poslušnost a obrany. Tak držte palce, ať do té doby stihneme ještě něco dopilovat. wink

Jinak se více či méně (prostě jak vyjde čas) snažíme konečně trochu pohnout s daunováním. Snad se brzy dostaneme na přijatelné provedení u nohy a budeme moct začít cvičit na delší vzdálenost. Je to ostuda, že to stále odkládáme a neumíme.. blush


út 1. 5. 2012

Udělaly jsme si prvomájový výlet pěšmo z Borku přes Hosín na Hlubokou.

odkaz na fotky zde:         


čt 26. - ne 29. 4. 2012

Hned následující víkend, tedy vlastně už ve čtvrtek večer, jsme s paničkou pro změnu vyrazily na výcvikový víkend pořádaný klubem KCHVO. Moc jsme se na to obě těšily. Já samozřejmě na zvířátka a panička na to, že se taky zase něco přiučí, abysme ty podzimky už letos konečně zvládli.

Bydlely jsme v ubytovně na hranici Boletického VVP u rybníka Olšina kousíček od Lipna. Počasí bylo přímo nádherné (možná až moc! - ono 30 stupňů, je holt 30 stupňů), krajina přímo pohádková, a ještě k tomu se sešla skvělá skupina lidí i psů. Takže opravdu idilka. cheeky

Dopoledne i odpoledne jsme se věnovali výcviku. Bez problémů jsem zvládala vlečky i dohledávku. Občas jsem teda paničku trochu zkoušela, jestli aport opravdu musí být aport a jestli chůze u nohy nemůže být taky něco trochu jiného... ale nakonec jsem si to vždy rozmyslela a pracovala na výbornou. Jen ten aport z vody a vystavování s klidy před zvěří budeme muset řádně dopilovat. Přes oběd jsme pak znaveně v chládku chaty odpočívali. V sobotu si panička s ostatními udělala dokonce výlet teréním autem přímo do Boletického výcvikového prostoru. Večer pak ještě vždy panička pokračovala v získávání vědomostí na přednáškách, ale to já jsem již spokojeně s plným bříškem spala pěkně v pelíšku. smiley

odkaz na fotky zde:                                           


pá 20. - ne 22. 4. 2012

O víkendu jsme se s paničkou a několika známými vydaly do středověku - a to na historickou bitu Libušín.

Nejdřív mi to tam přišlo náramně podezřelé. Nic takového jsem totiž zatím ještě neviděla. Všude sousta obřích stanů a všichni tam byli tak divně oblečení, někteří měli na sobě dokonce krásně voňavé kůže ze zvířátek a pláště, které za nimi vlály. Radši jsem na ně všechny pořádně zaštěkala, aby se měli na pozoru. Pak se ale i panička s ostatními oblékla do těch divných šatů a dokonce jsme taky postavili velikánský stan, jako měli všichni ostatní. Tak to asi bylo v pořádku.

Druhý den už jsem byla v táboře jako doma. Seznámila jsem se s několika dalšími psy v okolí a obzvláště s jedním z nich jsme si náramně padli do noty. Panička trvala na tom, že se můžu zdržovat jen v okolí našeho stanu, ale občas se naskytla nestřežená chvilka a podařilo se mi vyrazit na průzkum i někam dál. Třeba jednou, když byla panička ve stanu, šel kolem nás pán, který byl oblečený do kůží ze zvířátek. Moc se mi to líbilo, tak jsem za ním zvědavě proběhla až skoro na druhý konec tábora. Bylo tam toho tolik zajímavého.. Spousta dalších lidí, kůží ze zvířátek, voňavé jídlo v hrncích na ohni, další pejskové… Ale to už jsem z dálky slyšela zlobný hlas paničky, tak jsem se radši honem rychle vrátila. Však jsem moc dobře věděla, že takhle daleko sama nesmím. Ale většinu času jsem opravdu vzorně ležela na plácku před stanem a z malého kopečku koukala všechno to zajímavé hemžení na přilehlé ústření pěšině a přilehlém táboře.

Hřebem celého víkendu byla samozřejmě bitva. Pro jistotu jsme seděli kus dál. Mělo se totiž i střílet z děl a panička se bála, aby to na mě nebyly moc velké rány… Ale strachovala se úplně zbytečně. Celá bitva se mi náramně líbila. Napjatě jsem seděla a nespouštěla oči z dění dole pod námi. Střílelo se dost, ale mě to vůbec nevadilo. Naopak jsem se zájmem koukala, jestli někde něco zajímavého nespadne (třeba bažant?)… A co bylo vůbec nejlepší, byly létající šípy!! No na těch jsem mohla doslova oči nechat. To vám bylo něco! Jednou letěli na jednou stranu, pak zas na druhou..  Panička se mi smála, že vypadám, jak když sleduju tenisový zápas.. Kdepak tenis, panička tomu evidentně vůbec nerozumí.. Jen ten výhled nebyl nic moc, tak jsem pořád musela natahovat krk jako žirafa, aby mi něco neuteklo. Dělo se tam toho tolik. Ani jsem nevěděla, kam koukat dřív.. To se mi pak kromě paničky smáli i okolo sedící lidé… Mám pocit, že se panička a možná i někteří okolní lidé, nakonec víc dívali na mě než na celou bitvu a náramně se tím bavili..

odkaz na fotky a video zde:                                   

 


31. 3. 2012

Dnes jsme se s Arty zůčastnily MVP v Českých Budějovicích. I přes nepřízeň počasí a "menší" větrnou smršť, se Arty nádherně předvedla a získala ocenění výborná 3!! Mám z toho veeelikou radost!! Fotky bohužel tentokrát nemáme, byly jsme na výstavě sólo a dokonce jsme byly bez auta, takže celá akce byla trochu zapeklitější.. Den jsme zahájily v 8 hodin ranním 15ti min. pochodem na autobus, pak jsme pokračovaly městskou, přečkaly na výstavě 6 hodin zimy a vichru s následnou cestou zpět, kterou zahájilo 20 min čekání na autobus (to už Arty ihned po příchodu na zastávku naprosto rezignovaně zalehla do závětří a okamžitě usnula). Třešničkou na dortu byla opět 15ti minutová cesta po silnici v šíleném větru a zimě (autobus až na Borek nám totiž jel až za 1,5 hod a to se mi opravdu na zastávce čekat nechtělo). Domů jsme hladové a zmrzlé dorazily až v 5 hodin, ale naprosto spokojené - stálo to za to, a i přes všechna úskalí jsme si to mylím obě moooc užily!!!  :)

náš posudek (rozhodčí Petr Buba): výška 57cm, celkově harmonicky se pohybující fena, užší paty, lehce strmější zádi, bez vady. známka: výborná 3

Navíc jsme využily příležitosti a nakoupily na výstavě, co se dalo: široký podložený obojek na výcvik obrany, bylinky na detoxikaci, výživu na klouby a nakonec i nové parádní vodítko s obojkem (panička usoudila, že si ho zasloužíme - po 3 letech už totiž naše parádní vodítko už moc parády nedělá :D ). Výsledkem toho tedy mimo jiné i bylo, že onu strastiplnou zpáteční cestu a také převážnou část výstavy panička absolvovala ověšená minimálně 5kg nákladu jako vánoční stromeček... :D A to jsme (bohužel) ani nepořídily nějaké těžší aporty na nácvik, na které jsme se už dlouho těšily - stánek bohužel na výstavě nebyl.. :(


21. 3. 2012      Je to vůbec možné, jak to letí?? Dnes Arty oslavila 3. narozeniny!!!! cheeky


Do fotoalba jsem doplnila ještě nějaké starší fotky z podzimních vycházek, výcviku aportu kachny a bažanta a v neposlendí řadě také z úžasného zimního bruslení na Lipně... smiley

odkaz na fotky zde:         a zde:              a zde:   


so 10. 3. 2012

Dneska jsme byly s Arty po značné době opět na cvičáku - přihlásily jsme se na doporučení kamarádky do kynologiského sdružení ZKO "U rozvodny" a jsme obě úplně nadšené! Moc jsme si to obě užily. Nejdřív jsme dělaly stopy, pak poslušnost, překážky a na závěr obrany. Arty byla moc šikovná, poslušná a se zájmem nádherně pracovala. Dokonce si vysloužila potlesk ostatních za vzorně předvedený aport! cheekyTak jsem se dmula blahem. Samozřejmě jsem napjatě čekala, jak bude ten můj horolezec reagovat na překážky.. a Arty nezklamala, naopak předčila mé očekávání. Sama se s neuvěřitelným nadšením vrhala na překážky, jen jsme se k nim přiblížily, tak jsem ji nakonec musela hodně důrazně usměrňovat, myšku jednu..cheeky Tak už aby byla zase sobota...