DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 10.10.2023 11:00:43 

Výmarský ohař krátkosrstý - Artemis z Oltyňského mlýna

2011

čt 29. 12. 2011

Moc se všem omlouvám, že jsme se na tak dlouho odmlčely a nedaly o sobě vědět. Studentské období je už bohužel za mnou a starostí přibývá, času ubývá. Nakonec jsme bohužel musely opět odložit zkoušky na příští rok. Vůbec jsem se od jara nedostala k tomu něco s Arty cvičit. Navíc jsme i přišly o naše staré dobré autíčko, takže máme problémy s dopravou.. :( Ale snad bude líp. Pokud se najde nějaký termín, ráda bych udělala podzimní zkoušky už na jaře, tak uvidíme. Dodatečně doplňuji fotky i něco málo povídání - naše první splouvání řeky a fotky z horolezeckého tábora (viz níže), kde jsem byla v srpnu i s Artíkem - mrkněte, stojí to za to.. :))

Byly jsme se teď na podzim už na dvou honech - na jednom z nich dokonce i s mamkou Alaskou. Arty byla naprosto ve svém živlu a velmi rychle pochopila, jak to na honu chodí a co se po ní požaduje. Nádherně hledala, dohledávala a pak i přinášela. Mám z ní velikou radost. Z honu bohužel fotky nemáme, ale můžete alespoň mrknout, jak pak dováděla se svou nejmladší sestřičkou Cassie. Cestou zpět jsme se zastavily ještě na Židově strouze.

odkaz na fotky zde:                     

odk az na fotky zde:                     

 

Od léta máme také nového kamaráda Bruna. Je to roční maďarský ohař a bydlí kousek vedle nás. Je to parádní dvojka a moc si rozumí. devil

odkaz na fotky zde:                     

 


so 29. 10. 2011

Udělaly jsme si výletní den. Po výstupu na Kleť se nám ještě nechtělo domů a tak jsme se toulaly v okolí Dívčáku a kochaly se podzimem. Nakonec jsme udělaly velký okruh kolem řeky až do Vrábče a lesem zpět k Dívčáku. Parádní výlet zakončil ještě fakt, že můj orientační smysl nejen že nezklamal, ale dokonce jsme z lesa jsme vyšly PŘÍMO u auta! wink

 

odkaz na fotky zde:                       


konec srpna 2011                    Sjíždění řeky a plaváni na jezu!!

Poprvé jsme s Arty sjížděli řeku na kánoi. Byla to spíše jen jednodenní zkušební jízda, ale stálo to za to. Jeli jsme Vltavu ze Zlaté koruny do Boršova. Měla jsem z toho trochu strach, ale naprosto zbytečně. Arty byla šikulka a pěkně seděla, pak i ležela a spala. Voda ani loď jí nedělaly nejmenší problém a zvládli jsme to bez převrácení.. :) Dokonce jsme si s ní na lodi sjeli i menší jezík - také bez problémů. Jelikož jsme měli času dost a bylo hezky, nakonec jsme u jezu zakotvili a přidali se k početné skupině lidí a dětí, co se u jezu koupali a splouvali ho ve vestách. Nebylo to tedy jez v pravém smyslu, jen jakási polozbořená výpusť s pěknými vlnkami a značným proudem.

Aby byl Artíkův vodácký výcvik úplný, rozhodla jsem se seznámit ji také s tím, jaké to je plavat v proudu vody na řece (já s vodáckou vestou, Arty jen tak - psí vestu jsme na půjčení nesehnaly a kupovat se mi ji zatím nechtělo). Začaly jsme pomalu a opatrně tím, že jsme šly spolu plavat do proudu pod jezem. Arty s tím neměla nejmenší problém. Dalším pokusem jsme se přiblížili ještě víc do dravého produ jezu - také zvládla bez problémů. Nechala se klidně unášet a pomalu vyplavala ke břehu. Neměla s plaváním v proudu jezu nejmenší problém a tak jsme vyběhli nad jez a proplavaly si ho celý. Ani toho se Arty nezalekla, nechala se unášet vlnami a proudem a kus pod jezem, až to proud dovolil, vylezla na břeh!! Prostě šikulka. Celé jsme to pak ještě několikrát zopakovaly a moc nás to obě bavilo. Hrdě jsem se dmula pýchou, když lidé okolo kroutili nevěřícně hlavou, jak je Arty šikovná a jak se nadšeně vrhá do proudu. Tímto nám tedy k Arty horolezecké průpravě přibyla i průpvrava vodácká. Moc se těším na příští léto a už nějaké to "pořádné" lodní výletování.


srpen 2011                                Na letním horolezeckém táboře.

Koncem srpna, jsme s Arty jely na dětský horolezecký tábor k Bechyni. Bydleli jsme na základně uhned u řeky, skály byly všude kolem. Moc jsme si to užily. Nakonec nám přálo i počasí a celý týden bylo nádherně teplo a sluníčko, takže jsme se kormě lezení na skalách mohli i každý den koupat. Prostě idylka. smiley Mrkněte na fotky, jsou moc povedené. Děti šplhaly jako opičky, ale ani Arty nezůstala pozadu a překvapila všechny svým lezeckým uměním.. cheeky

odkaz na fotky zde:                                


čt 16. 6. 2011

Tak teď už zbývám jen já... Panička včera s vyznamenáním složíla myslivecké zkoušky. smiley

Tak jen aport, aport, aport! ať už se můžem na podzim vrhnout na kačenky... :o)


ne 5. 6. 2011

Jelikož nám aport na suchu už docela slušně jde a navíc bylo dnes opět pořádné horko, odhodlaly jsme se zkusit také aport z vody. Ačkoli má Arty vodu mooooc ráda a i z ní ráda nosí hozené klacíky, na "řádný" aport se zprvu tvářila dost zaraženě. Nejprve si aportu vůbec jakoby nevšímala a pak, dle mého podezření, spíše jen demonstrovala, že jí to ve vodě nejde vzít, mrška jedna... Ale po pár pokusech už šlo vše na výbornou a téměř bezchybně začala přinášet. :o)

odkaz na video zde:       


so 4. 6. 2011

Konečně jsem překonala nečekané problémy se zpracováním videa a přidala na stránky video Artíkovo aportování. Asi před týdnem začala brát ze země a nyní již celkem spolehlivě přináší na kratší vzdálenosti. Bere radostně vše, pomalu už jsme překonali i nechuť k těžšímu (1,2 kg) "zaječímu" aportíku a zdokonalujeme výdrž při jeho nošení u nohy na delší vzdálenosti - to ji moc nebaví a často hopouští na zem. :o)

odkazy na videa zde: 


út 17. 5. 2011

Panička byla na návštěvé v Dražicích podívat se na mé nové sestřičky a bratříčky... Už jsou to velcí čertíci a co nevidět se rozprchnou do svých nových rodin.

odkaz na fotky zde:


po 16. 5. 2011

Aport, aport, aport! Stále a neustále pilně cvičíme. wink Však už to taky Artíkovi pěkně jde a hlavně ji to moc baví!! Doufala jsem sice, že už touto dobou budeme s aprtem dál, ale 14 dní angíny a náš týdenní výlet udělali své (i když jsme se snažily alespoň trochu cvičit i tak). Jestli bude zítra trochu času, zkusím něco zdokumentovat na video...


út 3. 5. 2011

Udělaly jsme si s Artíkem týdenní výlet do Jablonce. Cesta byla poněkud krušná, jely jsme totiž 6 hodin vlakem s přestupem v Praze... surprise ale Arty to nesla opravdu statečně, i ten protivný náhubek, co musela chuděra celou tu dobu mít... Kromě Artíkovo "oblíbených" koček měla tentokrát v Jablonci i skvěloho kamaráda - 7 měsíčního retrievra Barnyho. Náramně si rozuměli a stala se z nich brzy nerozlučná dvojka... devil

odkaz na fotky zde:           


so 9. 4. 2011

Přiostřujeme výcvik... Dnes jsme s paničkou byly poprvé navštívit moc milou a šikovnou paní cvičitelku, která se specializuje přímo na ohaře a dokonce je i z Českých Budějovic, takže to máme kousek... :o)  Panička si náramně libuje, protože jsme konečně po půl roce trochu pokročily s aportem! Naučila se totiž od paní civčitelky způsob jak mě přimět, abych sama otevřela tlamu a aport si vzala... Je mi to dost nepříjemné, tak to vypadá, že už asi co nevidět začnu radši aporty brát sama a bez donucení. A to taky prý panička chce, jsem zjistila... Však už taky bylo na čase, zkoušky se nám blíží... Tak aportujeme, aportujeme, aportujeme... :o)

Přidány fotky ze dvou jarních procházek - na Vrbenské rybníky a pak z venčení jen tak u nás za kopcem... Jen co slezl sníh, můj už tak velký lovecký elán se ještě znásobil... Pořád někde slídím a hledám zvířátka... Také mě čím dál tím víc baví je vystavovat, panička mě moc chválí, jaká jsem prý velká šikulka. Tak jen tak dál...:o))

odkazy na fotky zde:      


po 28. 3. 2011

Máme radostnou novinku. V pátek 25. 3. 2011 se mamce Alasce narodila další štěňátka, tentokrát už vrh C. Moooc gratulujeme a přejeme, aby se mé nové 3 sestřičky a 4 bráškové měly čile k světu.

         

Více info na jejích stránkách:  http://www.vymarskyohar.wbs.cz


po 21. 3. 2011                                                   2. NAROZENINY

Tak už je ze mě v psím světě dospělá slečna... Dneska slavím druhé narozeniny!!! cheekycheeky

Jeslipak zase dostanu ten dobrý dortík... :o) 


ne 16. 1. 2011

Páníčkové včera přinesli s mysliveckého plesu spoooustu bažantů... Tak si panička neodpustila mě při té příležitosti hned potrénovat s aportem.

odkaz na fotky zde: